Skip to main content
Reynaers Aluminium oover boek De verbindende kracht van aluminium

Boek 'De verbindende kracht van aluminium' laat samenwerking in de bouwkolom zien

Brutalisme in de architectuur, aandacht voor detaillering, standaardisatie in de bouw, het zijn zo maar drie onderwerpen die aan bod komen in de tweede editie van het boek ‘De verbindende kracht van aluminium’ dat Reynaers Aluminium begin maart 2023 onthult. 

Een fonkelende cover die van kleur verandert afhankelijk van de lichtinval, de aluminium kozijnen van Little C letterlijk tastbaar, knisperend papier. Het boek nodigt bij de eerste aanblik al direct uit tot aanraken, kijken en lezen. En dat is natuurlijk de bedoeling van dit architectuurboek. 



‘’Net als bij het 20 jarig bestaan van de Reynaers Projectprijs, is ook nu bij het 25 jarig jubileum gekozen voor een boek waarin projecten maar vooral ook mensen centraal staan.’’ Edgar van Ginkel, directeur van Reynaers Aluminium vertelt het trots. ‘’De projectprijs viert zowel de creativiteit van ontwerpers als het vakmanschap van gevelbouwers. Beide verdienen namelijk de eer. Omdat bijzondere gebouwen alleen tot stand kunnen komen wanneer ontwerpende en technische partijen hun kennis bundelen. Dat zie en lees je overal terug in het boek.’’

 

We moeten elkaar als partners beschouwen willen we de gebouwde omgeving verduurzamen, voldoen aan de complexe wetgeving én de bouwproductie vergroten.

Edgar van Ginkel
Directeur Reynaers Aluminium
Directeur Edgar van Ginkel van Reynaers Aluminium

Het boek viert de samenwerking in de bouwkolom

‘’We brengen partijen graag samen en bieden de ander graag een podium’’ vertelt Van Ginkel. In interviews en trendartikelen geven daarom onder meer architecten hun visie op de bouw, het bouwproces en de veranderingen die de bouw te wachten staan. Samenwerking in de bouwkolom krijgt bij Reynaers Aluminium veel aandacht. Van Ginkel benadrukt in zijn voorwoord het belang van samenwerking met partners: ‘’We moeten elkaar als partners beschouwen willen we de gebouwde omgeving verduurzamen, voldoen aan de complexe wetgeving én de bouwproductie vergroten. Op de manier waarop Reynaers Aluminium samenwerkt met haar partners, wordt in het boek uitgebreid teruggekeken.’’

Daarnaast is er onder meer aandacht voor hoogbouw, transformatie en herwaardering van erfgoed. Ook zijn de volgende interviews opgenomen: 

Exclusief voor de bouwkolom

Het boek is niet te koop. Het wordt exclusief verspreid binnen de bouwkolom onder relaties van Reynaers Aluminium. Onder geïnteresseerden verloten we bovendien 10 exemplaren. Wilt u kans maken op een exemplaar, stuur dan uw naam en adresgegevens per e-mail naar marketing@reynaers.nl. De winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

Benieuwd naar het boek? Bekijk dan de sneak peak in de korte video.

Ook interessant

Inspirerende verhalen en projecten in beeld