Skip to main content
The United Nations SDG logo.

De Sustainable Development Goals, ofwel SDG afgekort zijn 17 doelen die in 2015 door de Verenigde Naties zijn aangenomen als onderdeel van de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling. De SDG’s bestaan uit een wereldwijde oproep tot actie om de planeet te beschermen, armoede te beëindigen en ervoor te zorgen dat iedereen vrede en welvaart kan ervaren.

Specifieker zijn de thema's die in de ontwikkelingsdoelen onder andere aan bod komen: klimaatactie, verantwoord water- en energieverbruik, duurzame verstedelijking, effectieve partnerschappen en de sleutelrol van wetenschap en technologie.

Duurzame doelen om naar te leven

Om het bereik van deze doelen te maximaliseren, houdt de Reynaers Group rekening met het SDG-model. Zo ook bij het opstellen van onze allereerste duurzaamheidsstrategie, Reynaers Act

Om bijvoorbeeld bij te dragen aan duurzamere steden en gemeenschappen (SDG #11), breiden we ons aanbod van gecertificeerde systemen en componenten voortdurend uit met Passiefhuis-, Minergie- en Cradle to Cradle Certified®-oplossingen. Door daarnaast te kiezen voor herbruikbare materialen en samenwerkingen met deskundige organisaties op dit gebied, beperken we onze koolstofuitstoot en ecologische imact van onze activiteiten (SDG #13 & #17).

United Nations Sustainable Development Goals.

Maar waarom stoppen op productniveau?

Onze directe en indirecte gemeenschappen zijn even waardevol! Bezoek een van de vestigingen van de Reynaers Group en u zult merken dat veiligheid onze topprioriteit is. Strikte veiligheidsvoorschriften en training helpen ons een gezonde en veilige werkomgeving voor iedereen te creëren (SDG #3 & #8). Buiten onze kantoren en magazijnen om realiseren we ook een positieve impact via verschillende liefdadigheidsacties. Zoals Reynaers for Community en de jaarlijkse MVO-dag (SDG #1). Deze initiatieven helpen ons om op een zinvolle en duurzame manier terug te geven aan de maatschappij. En zo maken we samen de wereld een beter plek.

Reynaers Aluminium, als onderdeel van de Reynaers Group, is momenteel goed op weg om tegen eind 2023 een gecertificeerde SDG-pionier te worden. De titel "pionier" geeft aan dat ons bedrijf actief de SDG's toepast voor duurzame ontwikkeling. Dit doen we door onze eigen activiteiten te verbeteren of andere bedrijven te ondersteunen. Voor Reynaers Aluminium is dit wat Together for Better betekent.

Wilt u weten hoe wij onze koolstofimpact definiëren? Klik op de knop hieronder om meer te lezen over onze duurzame doelen.

Lees hier meer