Natuur speelt hoofdrol tijdens uitreiking projectprijs 2016

0903

Natuur stond niet alleen centraal in het ontwerp van de winnende villa van de Reynaers Projectprijs 2016. Ook tijdens de prijsuitreiking speelde natuur een belangrijke rol.

Uit handen van Hans van der Looij, sales & marketingmanager van Reynaers ontvingen de architecten Peter Keijsers en Rob Vermeulen van architectenbureau Bedaux de Brouwer Architecten BNA de prijs; net als Henk Jan van den Bor en Johan Heimel van gevelbouwer Alconstrux.

Van der Looij: “De vakjury nomineert uit de inzendingen 9 projecten. Daarna kan het publiek stemmen. 13.000 stemmen werden er uitgebracht en 18 % daarvan was voor de winnaar:  de woning in de regio Utrecht.’’ Hij feliciteerde de winnaars met hun prijs: een cheque van 2.500,00 euro. Daarnaast wordt in overleg datzelfde bedrag gedoneerd aan een goed architectuur doel.

De villa is gebouwd op de grens van dorp en landschap, midden in de natuur tussen bos en heide. Op de kavel en in de directe omgeving zijn veel bomen blijven staan, zo is het bosrijke karakter behouden.

Detaillering

Peter d’ Angremond, de bewoner van de villa, noemt het bewonderingswaardig dat het ontwerp zo dicht is gebleven bij de briefing omtrent materiaal, vorm en functie die hij de architecten had gegeven. D’Angremond: ‘’Het is niet alleen een huis waarin we fijn wonen. Ik ben ook erg blij met de zorgvuldige detaillering. Zo past het aluminium in de gevel uitstekend bij het ruwe beton.’’

hannah schubert

De prijsuitreiking vond plaats op kasteel Groenveld in Baarn. Hannah Schubert, landschapsarchitecte, gaf aansluitend een boeiende rondleiding door haar tentoonstelling ‘’Tweede Natuur’’ die er tot juli te zien is. Schubert: ‘Als we accepteren dat gebouwen niet perse geld hoeven op te leveren, maar ook een andere waarde hebben, kunnen gebouwen groene monumenten worden. Laat de natuur leegstaande gebouwen overnemen. Zo vormen deze reünies een nieuwe oase voor planten en dieren’’.
 

Meer nieuws

Bekijk het nieuwsarchief
Producten29-06-2020

Reynaers antimicrobiële coating voor Touch- en Horizon-handgrepen

Projecten08-06-2020

De verbouwing van het jaren 30 huis van Mieke en Steven

Projecten18-05-2020

Inspirerende projecten in Façades 2020