Skip to main content
Kozijnen maken

Nieuwe kozijnen kopen? Waar moet je dan over nadenken?

Mieke en Steven

Voordat jouw nieuwe kozijnen daadwerkelijk gemaakt worden, heb je heel veel keuzes. Kies je voor hout, kunststof of aluminium? Welke stijl en kleur? Draairamen of met een kiepstand? Extra beveiliging? Er kan heel veel. Lees hoe Mieke en Steven hun keuzes in hun stappenplan.

Lees meer

Kiezen en meten

Vromans Kozijnen heeft bij Mieke en Steven thuis alle raam- en deurkozijnen precies opgemeten. De kozijnen worden namelijk in de kozijnenfabriek bij Vromans op maat gemaakt. Daarvoor gebruikt Vromans de profielen van Reynaers. In dit geval is dat een slank systeem met een klassieke uitstraling zoals stalen kozijnen (SL 38 Classic).

Kozijnen maken

In de showroom hebben Mieke en Steven een keuze gemaakt voor het soort kozijn, de kleuren en alle opties.

Kozijnen maken

Bij al die losse onderdelen hoort ook een tekening. De monteur weet zo precies wat hij moet doen. Op de foto zie je hoe netjes dat werk gaat.

Op maat gemaakt

De profielen worden geleverd in lengtes van 7 meter. Bij Vromans worden ze vervolgens op maat gezaagd met een zogenaamde CNC-machine. Een CNC-bewerkingsmachine freest daarna ook de uitsparingen voor de sleutelgaten en de ophanging uit. Daarna worden alle onderdelen per kozijn op een kar gelegd en kan de montage beginnen.

De puntjes op de i

Als je raam een draaiend deel heeft, dan wordt dat voorzien van rubbers voor de waterdichtheid. Het glas wordt door de glasleverancier rechtstreeks bij Mieke en Steven geleverd.

Kozijnen maken

En natuurlijk worden ook de handgrepen erop gezet. Zo kan het raam straks gemakkelijk en soepel open.

Kozijnen maken

Klaar voor transport

Zo, de kozijnen van Mieke en Steven zijn klaar voor transport en plaatsing in hun huis.

Hoe gaat dat plaatsen van kozijnen?

Lees meer