Skip to main content
Reynaers-Aluminium-Thuis-bij-mieke-en-steven.jpg

Eerst maar eens even kennismaken met Mieke en Steven én hun huis

Toen ze het kochten was al duidelijk dat de renovatie een meerjarenplan zou worden. “De vorige bewoners hadden niet veel onderhoud gedaan”. Maar daar schrok het stel niet voor terug.

Lees meer
Reynaers-Aluminium-Nieuwe-kozijnen-oude-woning.jpg

“We hebben allereerst alle elektra vervangen, een nieuwe meterkast geplaatst en zonnepanelen laten leggen”, zegt Steven. Tegelijkertijd pakte het stel de tuin aan, met nieuwe bestrating en een mooi terras. En toen was het tijd voor de kozijnen.

Reynaers-Aluminium-Kozijnen-kopen.jpg

Hier is het wel heel duidelijk: deze rotte kozijnen moeten vervangen worden. Kies je dan voor hout, staal, kunststof of aluminium?

6 Tips van Mieke en Steven voor als je zelf je huis gaat verbouwen

Wil je zelf je huis aan verbouwen, dan kun je wel wat hulp en adviezen gebruiken. Zeker als je die krijgt van ervaringsdeskundigen als Mieke en Steven. Begin je met de verbouwing van de keuken? Of begin je met de basis? En heb je ook al nagedacht over de onderhoudskosten op langere termijn?

Lees meer

Maak een stappenplan

Nieuwe kozijnen, dat is een hele aanschaf die je niet dagelijks doet. En als je gaat verbouwen, wil je graag de beste keuze maken. Waar moet je überhaupt over nadenken als je kozijnen gaat vervangen? Mieke en Steven delen hun stappenplan met jou.

Lees meer
Reynaers-Aluminium-Huis-verbouwen-tips-metadata-small-landscape.jpg

Mieke en Steven zagen op de originele bouwtekeningen dat sommige elementen anders waren dan oorspronkelijk. Zoals de vlakverdeling van ramen in de erker: origineel drie vlakken, nu één. Dat wilden we ook graag terugbrengen naar de oude staat”.

Reynaers-Aluminium-Renovatie-oude-woning-1.jpg

Er zijn honderden kleuren om uit te kiezen. Mieke en Steven kozen aan de binnenkant een andere kleur dan aan de buitenkant van hun kozijnen.

Details maken het verschil

Vaak kan er veel meer dan je zelf kunt bedenken. Al gedacht aan ramen met een winterventilatiestand en bijna onzichtbare ventilatieroosters? Ook handig: een hor om beestjes buiten te houden. En waar maak je straks jouw raam mee open; zo'n raamkruk is beeldbepalend. Mieke en Steven vertellen wat zij belangrijk vonden.

Lees meer

Zo worden aluminium kozijnen gemaakt

De jaren 30 woning van Mieke en Steven krijgt nieuwe aluminium kozijnen. Maar hoe gaat dat in zijn werk? We nemen een kijkje achter de schermen van Vromans Kozijnen, waar de ramen en deuren van Mieke en Steven worden gemaakt.

Lees meer
Reynaers-Aluminium-Renovatie-oude-woning-2.jpg

Vromans Kozijnen heeft bij Mieke en Steven thuis alle raam- en deurkozijnen precies opgemeten. De kozijnen worden namelijk in de kozijnenfabriek bij Vromans op maat gemaakt.

Reynaers-Aluminium-Renovatie-oude-woning-3.jpg

Het plaatsen en stellen van nieuwe kozijnen is een precisiewerkje. En als de kozijnen staan, is het werk nog niet gedaan. Maar het eindresultaat mag er wezen.

Zo worden aluminium kozijnen geplaatst

Eindelijk! De nieuwe kozijnen van Mieke en Steven zijn klaar. Nu moeten ze alleen nog in hun jaren 30 huis worden gezet. En je weet het: oude huizen zijn nooit helemaal recht, dus dat wordt een precisiewerkje. We kijken mee met de monteurs van Vromans Kozijnen die de klus klaren.

Lees meer

Ook leuk: Volg Mieke's borden op Pinterest voor meer inspiratie.