Biënnale Venetië: Reynaers is trotse sponsor van het Belgisch Paviljoen

0706

De internationale architectuurexpositie Biënnale van Venetië vindt plaats van 26 mei t/m 25 november 2018. Reynaers is trotse sponsor van dit evenement.

De Biënnale van Venetië is een van de meest toonaangevende architectuurexposities in de wereld. Deze internationale architectuurtentoonstelling wordt om de twee jaar georganiseerd in Venetië. De tentoonstelling bestaat uit 63 nationale deelnemers in het historische paviljoen op de Giardini tot aan de Arsenale in het historisch centrum van Venetië.

Freespace

De curatoren van dit jaar, architecten Yvonne Farrell en Shelley McNamara, gaven de Biënnale het thema ‘’Freespace’’. Zij definiëren Freespace als: ruimtes die getuigen van de vrijgevigheid en de menselijkheid die aan de basis liggen van de architectuurpraktijk. 'We zien architectuur als de vertaling van behoefte in de ruimste zin naar zinvolle ruimte', zeggen Farrell en McNamara.

Belgisch Paviljoen

Reynaers sponsort wederom het Belgisch paviljoen met als thema ‘Eurotopie’, dat wordt vertegenwoordigd door de teams Traumnovelle en Roxane Le Grelle. Eurotopie behandelt de problemen en uitdagingen die de Europese Unie aanpakt. Ondanks dat het de belangrijkste fysieke en symbolische ankerplaats van de EU is, lijkt de Europese wijk in Brussel op geen enkele manier bij te dragen aan een collectieve Europese identiteit. De relatie van de Europese wijk met haar gaststad is echter dubbelzinnig.

Meer achtergrondinformatie over de Biënnale 2018 leest u in dit themartikel

      

Meer nieuws

Bekijk het nieuwsarchief
Awards18-11-2019

Stemmen Reynaers Projectprijs 2019 van start

Awards06-11-2019

Reynaers voor het derde jaar op rij FD Gazelle

Bedrijf25-10-2019

Kilometerslange samenwerking met Idealogistic Verhoeven